Din anul 2014, Dacia derulează parteneriate cu licee care au profil tehnologic din Argeș: Liceul Tehnologic Construcții Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra. În anul școlar 2022 – 2023, peste 340 de elevi de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra Pitești, Liceul Tehnologic Dacia Pitești, pasionați de domeniul tehnic, desfășoară stagii de practică pe platforma industrială Dacia.
În martie 2021, la Mioveni, a fost semnat Memorandumul Școala duală ACAROM, un proiect pilot de educație și formare profesională care urmărește tendințele de pe piața muncii și își propune adaptarea permanentă la nevoile actuale și viitoare, cu privire la competențele în domeniul auto.
Proiectul este realizat în parteneriat cu autoritățile locale, unitățile de învățământ (Primăria Mioveni, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Pitești), Automobile Dacia și Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).
Peste 270 de elevi și-au dezvoltat competențele practice (grad realizare 129%), de-a lungul unor stagii de practică industrială la uzinele Dacia din Mioveni, 173 elevi au fost consiliați și orientați pentru carieră, în conformitate cu legislația și metodologia în vigoare, 701 stagii de practică anuale desfășurate, însoțite de 701 caiete de practică și 671 adeverințe de practică (grad realizare 173%) în perioada 2021 - 2023, în cadrul programului „Construiește-ți viitorul!”, cu fonduri europene.
„Într-o industrie atât de dinamică precum cea auto, meseriile viitorului despre care se vorbește atât de mult sunt deja aici. Așa că e nevoie să accelerăm pregătirea noilor generații. Învățământul dual prefațează cum va arăta societatea viitoare, într-o economie care necesită să fie aliniată unor meserii concrete și extrem de bine ancorate în nevoia de business. Rolul nostru este de a fi responsabili și de a interveni din timp în educația tinerilor care aleg un parcurs asociat învățământului dual profesional. Ne implicăm activ în comunitate și dezvoltăm parteneriate cu licee de profil. În liceu, elevul învață teorie, iar la Dacia vede produsul finit în linia de montaj și are șansa de a urmări procese de fabricație într-o uzină modernă și de calitate, având acces la cele mai noi tehnologii din industrie”, a declarat Simona Popovici, HR & HSE General Manager Roumanie.