Kilometrul Bine

Susținem educația copiilor

 

Bursele de Educație Constantin Stroe reprezintă un program educațional lansat în anul 2021 de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia și poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România și a influențat pozitiv evoluția brandului și a uzinelor Dacia.

Prin intermediul programului, suntem alături de elevi și studenți, în parcursul lor de educație, evoluție permanentă și performanță.

În anul școlar 2021 - 2022, 11 bursieri (10 finaliști ai burselor de performanță și 1 finalist al burselor sociale) și-au putut continua visurile datorită Burselor de Educație Constantin Stroe. 

În anul școlar 2022 - 2023 programul Bursele de Educație Constantin Stroe a continuat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș și sunt susținuți 15 copii performanți din județul Argeș.

Susținerea proiectului

 

Mihaela Ipate

Mihaela Ipate este una dintre colegele noastre din cadrul RTR care au ales să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit pentru a susține tinerii beneficiari ai Burselor de educație Constantin Stroe, inițiate de Fundația Groupe Renault România în parteneriat cu Dacia.

 

Detalii proiect ediția 2022 - 2023

Dacia și Fundația Groupe Renault România susțin programul național „Ajungem Mari”, coordonat de Asociația Lindenfeld, prin care copiii și tinerii instituționalizați sunt ajutați sa devină adulți responsabili și independenți.

Deschidem porțile tinerilor instituționalizați către perspective mai bune de integrare profesională, prin: finanțarea ședințelor de consiliere vocațională, coaching cu implicarea angajaților Renault Group din România și burse pentru cursuri de calificare profesională acreditate pentru tineri instituționalizați.

Noi credem că fiecare copil merită să fie încurajat, fericit și iubit, credem în „Viitorul pentru toți”!

DETALII
bursele-constantin-stroe bursele-constantin-stroe

Peste 270 de elevi și-au dezvoltat competențele practice de-a lungul unor stagii de practică industrială la uzinele Dacia din Mioveni, în perioada 2021-2023. 173 elevi dintre ei au solicitat și au fost consiliați și orientați pentru carieră, în conformitate cu legislația și metodologia în vigoare, în cadrul acestui program.

DETALII
large-invatamant-dual-sooy large-invatamant-dual-sooy

Pentru doi ani consecutivi am susținut concursul național de robotică Nextlab.tech, dedicat tuturor elevilor din clasele II-X. Elevii înscriși în concurs au învățat să programeze roboți bazați pe Arduino și beneficiază de cursuri gratuite susținute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii.

DETALII
next-lab-incluziune-sociala next-lab-incluziune-sociala

În perioada sărbătorilor de iarnă ne-am propus să le fim alături celor care nu se pot bucura de magia Crăciunului, din cauza lipsurilor materiale. 

Cu ajutorul colegilor noștri și cu contribuția din partea companiei, am reușit să facem sărbătorile mai fericite pentru 966 de copii din județele Argeș, Dâmbovița, București și Brașov oferindu-le celor mici rechizite, hăinuțe, încălțăminte și multe bucurii dulci. 

DETALII
zile-cu-magie-kilometrul-bine zile-cu-magie-kilometrul-bine