Kilometrul Bine

Ajutor pentru refugiații din Ucraina

ajutor-ucraina-funadatia-renault-group ajutor-ucraina-funadatia-renault-group

Dacia şi Fundația Groupe Renault România s-au alăturat încă de la început efortului de susținere a celei mai profunde cauze umanitare din anul 2022, cea a refugiaților din Ucraina. 

Angajaţii companiei și toate persoanele solidare cu cauza au putut dona bani. Contribuția financiară a fost dublată de o donație echivalentă din partea Dacia. În plus, colegii noștri s-au mobilizat, la sediile noastre din Bucureşti, Titu şi Mioveni, pentru donarea de bunuri. Donațiile în bani și produse au fost transferate către Crucea Roșie Română care acordă ajutoare necesare refugiaților. 

În plus, au mai fost donate patru vehicule, două modele Renault Master și două modele Renault Kangoo, pentru ca voluntarii Crucea Roșie Română să ajungă cât mai repede la refugiații ucrainieni care au nevoie de ajutor. 

refugiatii-din-ucraina-ajutor-fundatia-renault-group refugiatii-din-ucraina-ajutor-fundatia-renault-group

Ulterior, datorita donațiilor din partea companiilor solidare, Crucea Roșie Română a inaugurat un magazin social pentru asistența refugiaților din Ucraina, de unde cei afectați puteau ridica, gratuit, pachete de strictă necesitate cu produse şi haine. Magazinul Humanity Concept Store, se află în Bucureşti, în strada D.I. Mendeleev 7-15.

Am continuat să sprijinim persoanele afectate de războiul din Ucraina prin punerea la dispoziția a 11 Dacia Jogger, pentru 21 de jurnaliști francezi, pentru deplasarea din Franța în România și retur și transportul de donații pentru refugiați.