Kilometrul Bine
kilometrul-bine-voluntariat-fabrica-de-daruri-oameni-de-bine kilometrul-bine-oameni-de-bine-voluntariat-fabrica-de-daruri

Cât de puternici pot fi oamenii împreună? Aflăm de la Daniela, voluntar Fabrica de Daruri

Daniela Bumbăcel  are studii de licență și un masterat în Relații Economice Internaționale, în cadrul Academiei de Studii Economice din București, și peste 11 ani de activitate în domeniul auto. De un an și jumătate conduce activitatea de Retail Marketing Business to Customer, în cadrul Departamentului After Sales, Renault Group România. 

Se descrie ca un specialist de marketing pasionat, motivat și concentrat pe rezultate. Sunt motivată de provocarea de a crea soluții inovatoare și captivante, care să răspundă nevoilor și așteptărilor clienților și ale pieței. Apreciez colaborarea, diversitatea și creativitatea și mă străduiesc să aduc aceste elemente în fiecare proiect la care lucrez, ne-a spus Daniela la începutul discuției noastre.

Pe lângă reușitele profesionale, Daniela se bucură și de reușitele pe plan personal, fiind mama a doi băieței. Odată cu rolul de mama a început și activitatea sa de voluntariat despre care ne povestește în interviul de mai jos.

Daniela, cum a început pentru tine implicarea în proiecte de voluntariat?

După ce am devenit mamă, am decis să fac voluntariat pentru a ajuta copiii mai puțin norocoși. 

Decizia de a face acest pas am luat-o când, pe un grup de mămici din care făceam parte, am aflat că o mamă a rămas văduva, singură cu doi copii, fără niciun alt ajutor. Comunitatea noastră s-a mobilizat atunci pentru a o ajuta să treacă peste un moment dificil. Una dintre mămici a ajutat-o cu un loc de muncă, altele cu donații, altele au avut grijă de copii când era nevoie... iar așa am realizat cât de puternici pot fi oamenii împreună.

De 5 ani fac parte din grupul de voluntari ai Fabricii de Daruri care, din iubire față de oameni, oferă sprijin familiilor aflate în dificultate.

fabrica-de-daruri-kilometrul-bine-02
fabrica-de-daruri-kilometrul-bine-03

Din ce proiecte faci parte?

Fac voluntariat la asociația Fabrica de Daruri, un proiect de suflet inițiat de Gina Neacșu (https://fabricadedaruri.ro/). Povestea noastră a început în septembrie 2020, atunci când a fost creat pe Facebook Grupul Fabrica de Daruri, comunitate care numără în prezent peste 56.000 de membri, aflându-se în plină dezvoltare și creștere iar Fundația a fost creată ulterior. Asociația ajută familiile nevoiașe care locuiesc în imprejurimile Bucureștiului, în Ilfov, Giurgiu sau Călărași cu alimente, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de îngrijire personală și de curățenie, electrocasnice. Desfășurăm proiecte punctuale în preajma unor zile cu semnificație, precum de 8 martie sau 1 iunie, de Paști sau de Crăciun, la începerea școlii și de aniversările copiilor, însă avem și proiecte pe care le desfășurăm lunar, precum Susținem 1000 de îngerași să nu abandoneze școală.

Pe termen lung, ne dorim să ajutăm din ce în ce mai mulți oameni, mai ales că sunt multe persoane care au nevoie de noi și poate la care încă nu am ajuns, sunt multe strigăte de ajutor pe care le auzim și vrem să le răspundem pozitiv. Mai mult decât atât, cel mai mare proiect pe care îl avem pe termen lung este să deschidem un centru pentru copii.

Povestește-ne despre un proiect care ți-a rămas în suflet de-a lungul timpului.

Acțiunea Susținem 1000 de îngerași să nu abandoneze școală, prin care îi vizităm lunar pe copii cu alimente, rechizite, haine și alte lucruri de care au nevoie, ocupă un loc important în inima mea. 

Un copilul are nevoie de suport emoțional susținut, de siguranță și de apartenență la grup. Orice dezechilibru al stării emoționale a copilului îl dezorientează și îl descurajează atunci când trebuie să depună un efort semnificativ în ceea ce privește activitățile școlare. Un copil care resimte un disconfort în plan fizic, psihic sau emoțional poate manifesta, la un moment dat, tendința de a abandona școala. De aceea, împreună cu alți voluntari ai Fundației Fabrica de Daruri, încercăm să oferim copiilor din familii nevoiașe suport material și emoțional susținut pentru a a avea motivația necesară să urmeze în continuare școala. 

Fiecare vizită lunară la acești copii îmi aduce o satisfacție imensă, deoarece văd cum contribuția noastră le schimbă viața în mod pozitiv. Sunt mereu uimită de motivația lor de a învață și de a-și depăși condiția, chiar dacă uneori merg la școală fără să mănânce sau cu hăinuțe rupte. 

Zâmbetul copiilor este cea mai mare satisfacție pe care o am și îmi dă puterea de a face în continuare lucruri pentru ei, mai ales că anumite proiecte necesită un angajament semnificativ de timp sau pot implică activități solicitante fizic sau emoțional. 

Acest proiect mi-a oferit ocazia să mă conectez cu comunitatea și să înțeleg mai bine nevoile celor din jur. M-a învățat să apreciez lucrurile mici și să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am. În plus, am cunoscut oameni minunați, colegi voluntari, care împărtășesc aceeași dorință de a ajuta și de a face o diferență.

Pentru mine, "Susținem 1000 de îngerași" nu este doar un proiect de voluntariat, ci o parte esențială a vieții mele, care îmi aduce împlinire și bucurie.

fabrica-de-daruri-kilometrul-bine-04
fabrica-de-daruri-kilometrul-bine-05

Care este cea mai frumoasa amintire a voluntarului Daniela?

Doi ochi frumoși, cu lacrimi de fericire. Am făcut cadou unui băiețel pasionat de fotbal o minge semnată de jucătorul lui preferat, iar bucuria pe care am văzut-o la el și emoțiile pe care mi le-a transmis nu se pot descrie în cuvinte.

 

Care a fost cea mai frumoasă încurajare pe care ai primit-o?

Când dăruiești zâmbete, ar trebui să fii motivat să zâmbești tot timpul.

 

Care este cea mai mare satisfacție a ta ca voluntar

A fi voluntar oferă o satisfacție greu de măsurat: bucuria ta, a celor din jur, a celor cu care lucrezi, a celor pe care îi ajuți, și lista poate continua.

 

De ce ai îndemna pe cineva să facă voluntariat

Voluntariatul înseamnă conexiune umană, a oferi din timpul și resursele tale pentru a îmbunătăți viața altora. Voluntariatul este o activitate care se răsfrânge deopotrivă asupra tuturor celor implicați, atât asupra celor care sunt ajutați - care primesc o mână de ajutor și speranță, dar și asupra celor care ajută - care au multe satisfacții sufletești.

 

Pe lângă marketing și voluntariat, ce alte pasiuni mai ai?

Iubesc cărțile, îmi place să citesc în timpul liber și sunt pasionată și de astronomie.

Alte articole

despre-cum-aprindem-lumina-lucian-renault-group despre-cum-aprindem-lumina-lucian-renault-group
Despre cum aprindem lumina!
voluntariat-renault-technologie-romania voluntariat-renault-technologie-romania
Ionuț Petcu, maraton între inginerie și voluntariat
silvia-cretan-voluntariat-copii-defavorizati silvia-cretan-voluntariat-copii-defavorizati
Voluntar la puterea a doua. Despre implicare în comunitate.