Kilometrul Bine

Învățământ dual

Din anul 2014, Dacia derulează parteneriate cu licee care au profil tehnologic din Argeș: Liceul Tehnologic Construcții Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra. În anul școlar 2022 – 2023, peste 340 de elevi de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra Pitești, Liceul Tehnologic Dacia  Pitești, pasionați de domeniul tehnic, desfășoară stagii de practică pe platforma industrială Dacia. 

În martie 2021, la Mioveni, a fost semnat Memorandumul Școala duală ACAROM, un proiect pilot de educație și formare profesională care urmărește tendințele de pe piața muncii și își propune adaptarea permanentă la nevoile actuale și viitoare, cu privire la competențele în domeniul auto.  

Proiectul este realizat în parteneriat cu autoritățile locale, unitățile de învățământ (Primăria Mioveni, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Pitești), Automobile Dacia și Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Peste 270 de elevi și-au dezvoltat competențele practice (grad realizare 129%), de-a lungul unor stagii de practică industrială la uzinele Dacia din Mioveni, 173 elevi au fost consiliați și orientați pentru carieră, în conformitate cu legislația și metodologia în vigoare, 701 stagii de practică anuale desfășurate, însoțite de 701 caiete de practică și 671 adeverințe de practică (grad realizare 173%) în perioada  2021 - 2023, în cadrul programului „Construiește-ți viitorul!”, cu fonduri europene.

invatamant-dual-dacia-prin-kilometrul-bine invatamant-dual-dacia-prin-kilometrul-bine

„Într-o industrie atât de dinamică precum cea auto, meseriile viitorului despre care se vorbește atât de mult sunt deja aici. Așa că e nevoie să accelerăm pregătirea noilor generații. Învățământul dual prefațează cum va arăta societatea viitoare, într-o economie care necesită să fie aliniată unor meserii concrete și extrem de bine ancorate în nevoia de business. Rolul nostru este de a fi responsabili și de a interveni din timp în educația tinerilor care aleg un parcurs asociat învățământului dual profesional. Ne implicăm activ în comunitate și dezvoltăm parteneriate cu licee de profil. În liceu, elevul învață teorie, iar la Dacia vede produsul finit în linia de montaj și are șansa de a urmări procese de fabricație într-o uzină modernă și de calitate, având acces la cele mai noi tehnologii din industrie”, a declarat Simona Popovici, HR & HSE General Manager Roumanie.

Dacia și Fundația Groupe Renault România susțin programul național „Ajungem Mari”, coordonat de Asociația Lindenfeld, prin care copiii și tinerii instituționalizați sunt ajutați sa devină adulți responsabili și independenți.

Deschidem porțile tinerilor instituționalizați către perspective mai bune de integrare profesională, prin: finanțarea ședințelor de consiliere vocațională, coaching cu implicarea angajaților Renault Group din România și burse pentru cursuri de calificare profesională acreditate pentru tineri instituționalizați.

Noi credem că fiecare copil merită să fie încurajat, fericit și iubit, credem în „Viitorul pentru toți”!

DETALII
bursele-constantin-stroe bursele-constantin-stroe

Bursele de Educație Constantin Stroe reprezintă un program educațional lansat în anul 2021 de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia și poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România și a influențat pozitiv evoluția brandului și a uzinelor Dacia.

DETALII
bursele-constantin-stroe-kilometrul-bine-dacia bursele-constantin-stroe-kilometrul-bine-dacia

Pentru doi ani consecutivi am susținut concursul național de robotică Nextlab.tech, dedicat tuturor elevilor din clasele II-X. Elevii înscriși în concurs au învățat să programeze roboți bazați pe Arduino și beneficiază de cursuri gratuite susținute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii.

DETALII
next-lab-incluziune-sociala next-lab-incluziune-sociala

În perioada sărbătorilor de iarnă ne-am propus să le fim alături celor care nu se pot bucura de magia Crăciunului, din cauza lipsurilor materiale. 

Cu ajutorul colegilor noștri și cu contribuția din partea companiei, am reușit să facem sărbătorile mai fericite pentru 966 de copii din județele Argeș, Dâmbovița, București și Brașov oferindu-le celor mici rechizite, hăinuțe, încălțăminte și multe bucurii dulci. 

DETALII
zile-cu-magie-kilometrul-bine zile-cu-magie-kilometrul-bine