Kilometrul Bine
kilometrul-bine-campanie-donare-de-sange campanie-donare-de-sange-kilometrul-bine

2000 de vieţi salvate prin campaniile noastre de donare de sânge

Cum te simţi când ştii că simplul gest de a dona sânge poate salva cel puţin o viaţă? Că poţi deveni salvatorul unei mame care se află în operație, a unui bărbat care a  traversat neregulamentar şi acum e pe patul de spital, a unui bunic care are o intervenție chirurgicală sau al unui copil ce a avut un accident teribil?

 

Colegii noştri sunt cei care au făcut posibil ca 2000 de vieţi să poată fi salvate implicându-se în campaniile de donare de sânge care au avut loc la sediul nostru, în ultimii 2 ani. Cea mai recentă s-a finalizat pe 5 iunie 2024. Pentru noi și cei care au primit donațiile lor, ei sunt eroi. Astăzi, 14 iunie, de ziua națională a donatorului, și în fiecare zi, noi le mulțumim.

Deși numărul persoanelor înscrise la campaniile de donare a fost mai mare, doar 74% au reușit să doneze, fiind declarați eligibili de echipajul medical. Dincolo de statistici, rămân gestul tuturor celor înscrişi la donare şi intenţia lor de a face bine, pentru care le suntem recunoscători.

 

Campaniile de donare de sânge în sediile Renault Group România au fost reluate după pandemie și organizate la Dacia Business Center. Până în prezent au avut loc 4 campanii consecutive și nu ne oprim aici.

Campaniile se realizează în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București, cei care fac posibil ca procesul de donare să se desfășoare în deplină siguranță și rapid, direct la sediul nostru, pentru ca donatorilor să le fie procesul simplificat.

 

***

Din sângele donat o singură dată, adică 450 ml, care se reface celular în 2-3 săptămâni și ca volum în 60 de minute, pot fi ajutate sau chiar salvate, până la trei persoane.
Donarea de sânge are avantaje nu doar pentru pacienții care au nevoie de o transfuzie, ci și pentru donatori. Prin donarea de sânge recurentă, sănătatea emoțională și cea cardiovasculară sunt susținute, se întărește sistemul imunitar, crește rezistența organismului la eventuale șocuri hemoragice și se reglează nivelul mărit al trigliceridelor și colesterolului.
Din păcate, România se află în continuare pe ultimele locuri în ceea ce privește donarea benevolă de sânge ceea ce duce la amânarea multor intervenții chirurgicale ce pot salva vieţi. Din acest motiv, Renault Group România s-a implicat în campanii de donare de sânge şi va continua să o facă pentru a-i ajuta pe cei care se află în situaţii limită şi pentru care un astfel de gest poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

 

campanie-de-donare-sange-dacia-kilometrul-bine campanie-de-donare-sange-dacia-kilometrul-bine
Urmărește cum s-a desfășurat campania de donare de sânge la Dacia Business Center

Alte articole

auto-press-ucraina-dacia-jogger auto-press-ucraina-dacia-jogger
AutoPress for Ukraine - tur de forță pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina
the-future-is-neutral-renault-group-kilometrul-bine the-future-is-neutral-renault-group-kilometrul-bine
The Future Is NEUTRAL: economia circulară intră într-o nouă eră
alex-filip-kilometrul-bine-siguranta-in-trafic alex-filip-kilometrul-bine-siguranta-in-trafic
Platforma KilometrulBine, partener al emisiunii "Boaba de Siguranță"