Reciclare: O nouă viață pentru piesele auto
Reciclarea și recondiționarea pieselor sunt esențiale în eforturile Renault de a reduce impactul asupra mediului. Operațiunile desfășurate sub egida The Future Is NEUTRAL în Flins pun accent pe repararea și reciclarea eficientă a pieselor, punând în lumină dedicarea grupului pentru a crea unui ciclu de viață ecologic și durabil al produselor.
Re-start: Schimbarea și structurarea economiei circulare
Pentru a susține transformarea și dezvoltarea sectorului mobilității durabile, Renault Group investește în educație și formare. Peste 160.000 de ore de formare vor fi dedicate angajaților Refactory Flins, pregătindu-i pentru noi profesii în domeniul economiei circulare. În plus, campusul industriei de mobilitate circulară, operat în colaborare cu Universitatea ReKnow, oferă programe educaționale dedicate pentru studenți și profesioniști. Mai mult, The Future Is NEUTRAL Open Innovation Hub (Flins) sprijină start-up-urile care contribuie la soluții climatice printr-un program axat pe economia circulară și o ofertă de industrializare la cheie la Refactory.
Tranziția și succesul acestor noi activități, asigurate de creșterea competențelor angajaților, sunt astăzi o realitate în cadrul Grupului: acum acoperă un domeniu larg al economiei circulare pentru a prelungi durata de viață a vehiculelor și a pieselor, a le repara, a le renova și recicla.
Toate aceste eforturi contribuie în mod semnificativ la obiectivele Renault Group: integrarea a 33% din materiale reciclate în producția de vehicule noi până în 2030, și atingerea unei amprente nete de carbon zero[1] pentru toate operațiunile sale în Europa până în 2040 și la nivel global până în 2050.
[1] Compensând emisiile după ce a implementat o strategie de reducere care vizează neutralitatea. Această strategie presupune ca emisiile să fie reduse cât mai mult posibil și să se compenseze doar emisiile reziduale.