Kilometrul Bine
the-future-is-neutral-renault-group the-future-is-neutral

Renault și The Future is Neutral accelerează în economia circulară

„The Future Is NEUTRAL” este o inițiativă a Grupului Renault, parte a planului strategic „Renaulution”, ce are drept obiectiv transformarea economiei circulare în industria automobilelor. The Future Is NEUTRAL este prima companie care operează pe întregul lanț valoric al economiei circulare auto care îşi propune susţinerea industriei în demersul de utilizare durabilă a resurselor.

Prin această inițiativă, Renault Group contribuie activ la protejarea mediului, demonstrând că progresul tehnologic și responsabilitatea ecologică pot merge mână în mână. Cu facilități la Flins, Bursa și Sevilla, grupul și-a construit deja un ecosistem robust care promovează reducerea, reutilizarea și reciclarea în toate etapele producției și post-vânzare. Proiectul vizează patru domenii complementare: Re-trofit, Re-energy, Reciclare și Re-start. Prin lansarea The Future Is NEUTRAL, grupul oferă soluții durabile care avantajează atât consumatorii, cât și planeta.

Re-trofit: Prelungirea duratei de viață a vehiculelor

Renault Group pune accent pe prelungirea duratei de viață a vehiculelor prin diverse inițiative, precum The Renew Factory, unde vehiculele second-hand, de orice marcă, sunt recondiționate pentru a le oferi o nouă viață. La The BodyWork Factory din Flins, vehiculele puternic avariate sunt reparate meticulos, în timp ce parteneriatul cu TOLV transformă vehiculele utilitare Master III cu motor termic în variante electrice, reducând astfel emisiile și extinzând utilitatea vehiculelor existente.

Re-energy: Inovare în gestionarea energiei verzi

Grupul Renault acordă o importanță crescută producției, stocării și gestionării eficiente a energiei verzi. Un exemplu în acest sens este Centrul de Reparații a Bateriilor Flins Expert, care se dedică recondiționării bateriilor pentru a le oferi o „a doua viață”. Această abordare minimizează nevoia de a extrage și procesa materiale noi. La nivel global, există 30 de ateliere de reparații pentru baterii operate de Renault Group. Inițiativa Mobilize, care promovează reutilizarea bateriilor în sisteme de stocare a energiei, introduce o alternativă inovatoare la generatoarele convenționale, folosind soluții de stocare ecologice și durabile.

re-trofit-kilometrul-bine
kilometrul-bine-prelungirea-de-viata-a-vehiculelor

Reciclare: O nouă viață pentru piesele auto

Reciclarea și recondiționarea pieselor sunt esențiale în eforturile Renault de a reduce impactul asupra mediului. Operațiunile desfășurate sub egida The Future Is NEUTRAL în Flins pun accent pe repararea și reciclarea eficientă a pieselor, punând în lumină dedicarea grupului pentru a crea unui ciclu de viață ecologic și durabil al produselor.

Re-start: Schimbarea și structurarea economiei circulare

Pentru a susține transformarea și dezvoltarea sectorului mobilității durabile, Renault Group investește în educație și formare. Peste 160.000 de ore de formare vor fi dedicate angajaților Refactory Flins, pregătindu-i pentru noi profesii în domeniul economiei circulare. În plus, campusul industriei de mobilitate circulară, operat în colaborare cu Universitatea ReKnow, oferă programe educaționale dedicate pentru studenți și profesioniști. Mai mult, The Future Is NEUTRAL Open Innovation Hub (Flins) sprijină start-up-urile care contribuie la soluții climatice printr-un program axat pe economia circulară și o ofertă de industrializare la cheie la Refactory.

Tranziția și succesul acestor noi activități, asigurate de creșterea competențelor angajaților, sunt astăzi o realitate în cadrul Grupului: acum acoperă un domeniu larg al economiei circulare pentru a prelungi durata de viață a vehiculelor și a pieselor, a le repara, a le renova și recicla.

Toate aceste eforturi contribuie în mod semnificativ la obiectivele Renault Group: integrarea a 33% din materiale reciclate în producția de vehicule noi până în 2030, și atingerea unei amprente nete de carbon zero[1] pentru toate operațiunile sale în Europa până în 2040 și la nivel global până în 2050.

 

[1] Compensând emisiile după ce a implementat o strategie de reducere care vizează neutralitatea. Această strategie presupune ca emisiile să fie reduse cât mai mult posibil și să se compenseze doar emisiile reziduale.

 

Alte articole

convoi-ucraina-dacia-km-bine convoi-ucraina-dacia-km-bine
Un convoi pentru Ucraina
humanity-concept-store-kilometrul-bine-ucraina humanity-concept-store-kilometrul-bine-ucraina
Crucea Roșie deschide în București un magazin social pentru refugiații din Ucraina
reciclare-materiale-educatie-copii-kilometrul-bine reciclare-materiale-educatie-copii-kilometrul-bine
2.500 de elevi din Argeș au colectat pentru reciclare peste 70 de tone de materiale, în concursul educațional "VERDE GO"