Kilometrul Bine

Organizarea de campanii de donare de sânge în sediile noastre

donam-sange-pentru-viitor-kilometrul-bine donam-sange-pentru-viitor-kilometrul-bine

De cât sânge este nevoie pentru a salva o viață? Din sângele donat o singură dată, adică 450 ml, care se reface celular în 2-3 săptămâni și ca volum în 60 de minute, pot fi ajutate sau chiar salvate, până la trei persoane. 

Până în prezent nu s-a putut realiza în laborator un substitut al sângelui. În spitalele din România există o nevoie acută, zilnică, de sânge pentru a salva viețile persoanelor care au suferit un accident, o intervenție chirurgicală sau un transplant de organe. Donarea de sânge are avantaje nu doar pentru pacienții care au nevoie de o transfuzie, ci și pentru donatori. Prin donarea de sânge recurentă, sănătatea emoțională și cea cardiovasculară sunt susținute, se întărește sistemul imunitar, crește rezistența organismului la eventuale șocuri hemoragice si se reglează nivelul mărit al trigliceridelor și colesterolului.

donare-sange-ajutor-kilometrul-bine-dacia donare-sange-ajutor-kilometrul-bine-dacia

După Pandemia de COVID19, în decembrie 2022, am reluat organizarea campaniei de donare de sânge în sediile noastre. 

Donarea de sânge este un act voluntar, care nu implică costuri materiale din partea colegilor noștri, ci doar fapte bune. Astfel, Renault Group România își dorește să ajute societatea prin organizarea de campanii de donare de sânge și să faciliteze angajaților drumul către o fapta bună. 

De ce campania de donare de sânge? Pentru că unul din 10 pacienți care ajunge la spital are nevoie de sânge sau derivate ale acestuia. 

Din păcate, România este pe ultimele locuri în ceea ce privește donarea benevolă de sânge și din această cauză, multe intervenții chirurgicale sunt amânate. De aceea, luăm atitudine și ne implicăm pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor. 

donare-sange-campanie-dacia-kilometrul-bine donare-sange-campanie-dacia-kilometrul-bine
Urmărește cum s-a desfășurat campania de donare de sânge la Dacia Business Center