Andreea Rădulescu, Renault Group, contributor kilometrulbine.ro, în dialog cu Ionuț Petcu parte din Renault Technologie Roumanie.
„Alerg. Primii pași i-am pus în mișcare la început, în 2013, odată cu prima participare la antrenamentele de grup, organizate pe malul mării de Sanasport, organizatorul competiției Maratonul Nisipului. Pornisem cu pași mărunți într-o frumoasă călătorie neașteptată. Erau primii pași care aveau să îmi schimbe complet viața. Pași mărunți cu greutate și ambiții”.
Așa începe povestea plină de entuziasm și inspirație a colegului nostru voluntar, Ionuț Petcu. El a absolvit Facultatea de Construcții Civile, din cadrul Universității Ovidius din Constanța. În 2018, Ionuț s-a alăturat Renault Technologie Roumanie în calitate de Automotive Engineer – Concepteur, în departamentul de inginerie vehicul – interioare piese plastice.
Vă invităm să-l cunoașteți mai bine, în interviul ce urmează.
Ionuț, povestește-ne puțin, te rog, despre parcursul tău. Ce ai vrea să știe lumea despre tine?
Sunt născut la malul mării. Chiar dacă după terminarea liceului o parte din colegii mei s-au lăsat purtați de valurile mării și au urmat studii de inginerie navală, cumva mi-am dorit să am ocazia să contribui, să dau viață, să construiesc, astfel că, nu am ales domeniul naval, nici cel auto, ci am urmat Facultatea de Construcții Civile din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Opt ani am lucrat în ingineria civilă, mai exact pe proiecte cu fonduri europene, reabilitări de stații de tratare a apei, potabilizare, în ingineria hidrotehnică.
Anul 2014, a fost un an al schimbării. Acel an a fost unul electoral cu impact major în proiectarea civilă. Majoritatea proiectelor europene POR 2014-2020 au fost blocate, astfel că a trebuit să mă orientez către un nou domeniu.
Nu am renunțat, din contră, am continuat. Astfel, am conturat o carieră de inginerie în domeniul naval. Am activat doi ani în acest domeniu, ca inginer structurist, parte din divizia de asamblare bloc nave. Totul venea cu un cost: ore pierdute făcând naveta 100 de kilometri zilnic, la malul mării.