Kilometrul Bine
a-face-bine-este-in-firea-oamenilor-banner-mobile a-face-bine-este-in-firea-oamenilor

A face bine este în firea oamenilor, trebuie doar să facem pasul și să începem să ne implicăm

Voluntariatul este parte din viața multora dintre angajații Renault Group România. Pe lângă meseria pe care o fac cu implicare și responsabilitate, viața de familie sau pasiuni, mulți dintre colegii noștri găsesc timp și pentru a-i ajuta pe ceilalți, cu inima deschisă și fără să aștepte ceva la schimb. Este cazul și lui Andrei Bercu care lucrează la Dacia de peste 7 ani. Andrei a absolvit Facultatea de Electronică în 2014, iar înainte de a veni la Dacia a lucrat ca inginer în alte companii multinaționale din domeniul auto. În prezent, ocupă funcția de Conceptor piese de schimb și face fapte bune.

 

Andrei, spune-ne te rog de când te implici în proiecte de voluntariat și cum ai ajuns să faci asta?

Mă implic în proiecte de voluntariat de mai mult de patru ani și am ales să fac acest lucru din compasiune pentru oamenii care sunt mai puțin norocoși decât suntem eu și cei din jurul meu. Spun asta, pentru că în acțiunile la care particip îi am alături pe prietenii din grupul meu. 

De obicei, ne strângem mai mulți prieteni, mergem împreună să cumpărăm alimente și alte bunuri și apoi le distribuim oamenilor nevoiași cărora vrem să le facem o mică bucurie.

voluntariat-km-bine-andrei-bercu-01
voluntariat-km-bine-andrei-bercu-02

De ce ai ales să te implici în astfel de acțiuni de bine?

Mă implic pentru că eu cred că este în firea oamenilor sa-i ajute pe ceilalți, iar mie îmi place să ajut și o fac de câte ori am ocazia. Am ales să ajut oameni din zone și familii disfuncționale și defavorizate pentru că emaptizez foarte tare cu suferința lor. Nu cred că poți rămâne indiferent la suferința unui om. Iar bucuria atunci când vezi cum un copil ce era trist începe să zâmbească pentru că gestul tău l-a făcut fericit, îmi aduce o mare satisfacție sufletească.

Cum îmbini voluntariatul cu munca de zi cu zi și cu alte activități?

Termin de obicei programul la ora 15:00, și, cum lucrez de acasă, îmi rămâne suficient timp să îmbin și această activitate cu viața profesională și cea personală.

 

Povestește-ne despre una dintre amintirile tale ca voluntar de care îți aduci aminte cu drag.

Îmi aduc aminte că într-o iarnă am fost cu donații la o familie cu mai mulți copii. Înainte să plecăm, o fetiță din familie mi-a oferit un braduț de Crăciun făcut din hârtie. Pot spune că m-a emoționat gestul ei pe care am simțit ca l-a făcut din suflet. Și mai tare m-a emoționat bunătatea ei și faptul că a ales să dăruiasă din puținul pe care-l avea.

 

voluntariat-km-bine-andrei-bercu-03
voluntariat-km-bine-andrei-bercu-04

Care este cea mai mare satisfacție pe care o ai a ca voluntar?

Îmi place când îi văd pe ceilalți fericiți și liniștiți.

 

Ce sfat le-ai da celor care vor sa facă voluntariat, de ce i-ai sfătui să se implice?

Sfatul meu pentru ei este să nu rămână indiferenți la nevoile celor din jurul lor. Voluntariatul umple niște goluri pe care nici nu știai că le ai.

Ce pasiuni mai ai în afara jobului și voluntariatului?

Nu sunt o persoana căreia să-i placă să stea locului. Îmi place să fac mișcare și să fiu în mișcare - merg la sală, înot, fac drumeții. Îmi place de asemenea să cunosc mereu oameni noi și să stau de vorbă cu ei, ceea ce fac adesea și în acțiunile de bine în care mă implic. Interacțiunea cu oamenii îmi oferă împlinire sufletească, îmi dă energie și mă îmbogățește pe toate planurile. 

voluntariat-km-bine-andrei-bercu-05

Alte articole

adrian_grosoiukilometrul-bine adrian_grosoiukilometrul-bine
„Am fost atât de optimist și am mers atât de bine, încât mi-a ieșit cel mai bun timp realizat de un român la concursul acesta, până acum.” De vorbă cu Adrian Grosoșiu.
voluntari-refugiati-ucraina voluntari-refugiati-ucraina
Silviu Lefter, Crucea Roșie: „Imaginile cu cetățeni din Ucraina care treceau granița ducând după ei doar o valiză sunt foarte greu de uitat”
voluntariat-copii-silvia-magureanu voluntariat-copii-silvia-magureanu
Silvia Măgureanu, un susținător al cauzelor frumoase