Sticla este ideală pentru recipientele utilizate la depozitarea și transportul băuturilor și alimentelor, fiind un material durabil, care nu afectează în niciun fel calitatea și proprietățile produsului conținut. Are însă și unele dezavantaje - este grea și se sparge ușor. Aruncată împreună cu celelalte deșeuri, se degradează foarte greu în timp. Totodată, cioburile pot reprezenta un risc pentru lucrătorii de salubritate, iar duritatea ei poate uza mult mai repede utilajele.
Sticla se poate recicla la nesfârșit și poate fi utilizată pentru fabricarea unor recipiente noi. Reciclarea necesită separarea pe culori și îndepărtarea spărturilor, deoarece nu se pot fabrica ambalaje noi de sticlă transparentă din sticlă maro sau verde. Pentru că acest proces contribuie la economii de materii prime și energie, recomandăm colectarea separată a ambalajelor din sticlă - în coșul verde – după ce au fost golite de conținut și clătite.
Un articol realizat de Asociația Viitor Plus.