Kilometrul Bine

Mobilizarea pentru lupta împotriva COVID-19

Încă de la începutul pandemiei ne-am preocupat de sănătatea angajaților, asigurarea locurilor de muncă, calitatea produselor, să rămânem aproape de comunitate și în același timp competitivi. Pentru colegii noști am adoptat telemunca, digitalizarea, măsuri de siguranță la locul de muncă și am continuat dezvoltarea angajaților. 

În perioada crizei sanitare provocate de coronavirus am urmărit să sprijinim și comunitatea și să răspundem nevoilor ei. 

Încă de la debutul pandemiei, pentru a sprijini efortul profesioniștilor din domeniul sănătății din prima linie, compania a mobilizat o flotă de 150 de mașini Dacia și Renault în lupta cu virusul, punându-le la dispoziția Ministerului Sănătății în vederea distribuirii lor, cu ajutorul rețelei de dealeri Dacia și Renault, către spitale din România.

2racorduri-forma-y-sustinere-pandemie-covid 2racorduri-forma-y-sustinere-pandemie-covid

O echipă de ingineri din cadrul centrului de Inginerie, Renault Technologie Roumanie, prin Centrul Tehnic Titu (Dâmbovița), a produs cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D racorduri în formă de Y. Acestea au fost utile ca o soluție temporară și de urgență pentru situația în care, capacitatea de acoperire a nevoilor de ventilatoare a fost depășită. 700 astfel de piese au fost donate prin Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia, Fundației pentru SMURD pentru a fi distribuite, mai departe, spitalelor din linia întâi. Ele au fost folosite într-o situație de suprasolicitare a unităților medicale de terapie intensivă cu pacienți aflați în stare critică. 

lupta-impotriva-covid-2 lupta-impotriva-covid-2

„Ne-am mobilizat într-o echipă dedicată acestei urgențe medicale. Am testat mai multe variante, validând prototipul cu medici specialiști în terapie intensivă de la Târgu Mureș, iar acesta a fost lansat în fabricație prin imprimare 3D. Cadența de imprimare a fost de 20 de piese în 26 de ore. Am optimizat timpii de fabricație prin imprimarea pieselor în poziție verticală și reducerea pierderilor de material necesar utilizat, folosind astfel capacitatea de imprimare la maxim”, a declarat Mihai Enculescu, inginer Coordonator în cadrul departamentului Prototipuri RTR.

Dacia împreună cu furnizori din Argeș a donat Spitalului Suport COVID din Mioveni 4 containere medicale modulare. Construcția are rol de Centru de Coordonare anti COVID-19, corespunde standardelor medicale și funcționează ca o extensie a clădirii spitalului. Spațiile sunt necesare medicilor și celorlalte cadre medicale din prima linie pentru a-și desfășura corespunzător activitatea. Fiind modulară, construcția este demontabilă și relocabilă.

donatii-aparatura-testare-covid donatii-aparatura-testare-covid

În acelaşi timp, Fundația Groupe Renault România a dotat spitalul suport COVID-19 din Mioveni cu aparatură de testare și cu testele adecvate. Din aprilie 2020, spitalul beneficiază de un aparat de testare a virusului (Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System), în valoare de peste jumătate de milion de lei. Odată cu livrarea și instalarea acestuia, personalul din cadrul laboratorului spitalului a fost instruit pentru utilizarea lui. Spitalul Clinic de Urgență din București a fost dotat cu aparatură și kituri pentru testarea rapidă.

Elevi din județele Argeș și Dâmbovița au avut acces la educație prin intermediul tehnologiei, folosind tablete donate de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia. Beneficiarii sunt elevi din ciclurile primare,  gimnaziale și de liceu cu profil tehnologic, proveniți din medii defavorizate. În plus, 50 000 de măști textile (tip 3 pliuri) și aproximativ 2 000 de litri de dezinfectant (utilizat pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor) i-au protejat pe elevi și personalul didactic și administrativ din școli și licee din Argeș de răspândirea virusului COVID – 19, în cazul orelor desfășurate cu prezență fizică în instituțiile de învățâmânt. Donația de măști, respectiv dezinfectant, a fost realizată în parteneriat cu furnizorii Francesca și Divvos.