Kilometrul Bine

Dacia și viitoarele generații de roboticieni

Pentru doi ani consecutivi am susținut concursul național de robotică Nextlab.tech, dedicat tuturor elevilor din clasele II-X. Elevii înscriși în concurs au învățat să programeze roboți bazați pe Arduino și beneficiază de cursuri gratuite susținute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii.

Peste 300 de participanți au beneficiat de kit-uri gratuite din partea Fundației Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia. Cei care au avut nevoie de suport suplimentar, au beneficiat de un workshop, susținut de specialiști RTR, pentru a învăța cum să folosească tehnologia de imprimare 3D în robotică.

„La RTR, concepem mașini. Inginerii noștri nu sunt roboți, dar se folosesc de avantajele roboticii în procesele care presupun concepția și testarea unei piese și, mai apoi, a vehiculului care prinde forma finală. Traiectoria noastră este uzina, locul, unde, da, apar și roboții. Concepem o Dacia pe care o adaptăm unei uzine care folosește roboți în procesele de fabricație. Fără această sinergie, între concepție si producție, nu am atinge calitatea recunoscută de clienții noștri din toată lumea. Tinerii pe care îi susținem în competiția de robotică Nextlab.Tech pot fi trendsetter-ii de mâine. Ei vor da tonul industriei. O industrie care merge în pas alergător, iar responsabilitatea noastră este de a-i susține să fie pregătiți, să facă față provocărilor de mâine. La Creative Lab, copiii vor învăța să imprime 3D, fiind asistați de tutorii noștri”, Alexander Simionescu, director al centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie.

 

Dacia și Fundația Groupe Renault România susțin programul național „Ajungem Mari”, coordonat de Asociația Lindenfeld, prin care copiii și tinerii instituționalizați sunt ajutați sa devină adulți responsabili și independenți.

Deschidem porțile tinerilor instituționalizați către perspective mai bune de integrare profesională, prin: finanțarea ședințelor de consiliere vocațională, coaching cu implicarea angajaților Renault Group din România și burse pentru cursuri de calificare profesională acreditate pentru tineri instituționalizați.

Noi credem că fiecare copil merită să fie încurajat, fericit și iubit, credem în „Viitorul pentru toți”!

DETALII
bursele-constantin-stroe bursele-constantin-stroe

Bursele de Educație Constantin Stroe reprezintă un program educațional lansat în anul 2021 de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia și poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România și a influențat pozitiv evoluția brandului și a uzinelor Dacia.

DETALII
bursele-constantin-stroe-kilometrul-bine-dacia bursele-constantin-stroe-kilometrul-bine-dacia

Peste 270 de elevi și-au dezvoltat competențele practice de-a lungul unor stagii de practică industrială la uzinele Dacia din Mioveni, în perioada 2021-2023. 173 elevi dintre ei au solicitat și au fost consiliați și orientați pentru carieră, în conformitate cu legislația și metodologia în vigoare, în cadrul acestui program.

DETALII
large-invatamant-dual-sooy large-invatamant-dual-sooy

În perioada sărbătorilor de iarnă ne-am propus să le fim alături celor care nu se pot bucura de magia Crăciunului, din cauza lipsurilor materiale. 

Cu ajutorul colegilor noștri și cu contribuția din partea companiei, am reușit să facem sărbătorile mai fericite pentru 966 de copii din județele Argeș, Dâmbovița, București și Brașov oferindu-le celor mici rechizite, hăinuțe, încălțăminte și multe bucurii dulci. 

DETALII
zile-cu-magie-kilometrul-bine zile-cu-magie-kilometrul-bine