Kilometrul Bine
nss-kilometrul-bine space-society-contest-dacia-kilometrul-bine

Participanți la competiția internațională National Space Society 2024 au avut parte de o formare despre inovație la Dacia Business Center

La finalul verii am avut parte de zâmbete, curiozitate şi multe întrebări @Creative Lab, din Dacia Business Center, acolo unde tineri elevi care se pregătesc pentru competiţia National Space Society Settlement Contest au avut parte de un workshop interactiv susținut de Ciprian Marinescu, Innovation Project Manager la Renault Technologie Roumanie. 

Tema discuţiei a fost inovaţia – cum, unde şi de unde ne vin ideile, ce putem face să stimulăm creativitatea și inovaţia, care este procesul prin care trece o idee pentru a se transforma într-un produs final, brevetat. Am vorbit despre inovaţii din industria auto şi ne-am imaginat cum va arăta viitorul, într-o lume în care noi tehnologii şi produse apar într-un ritm ameţitor.

echipa-participanta-nss-dacia
concurs-national-space-society

În luna mai 2023, Dacia a susținut 4 echipe finaliste la National Space Society Settlement Contest de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale din București și Liceul Teoretic Ovidius din Constanța, să participe la International Space Development Conference® ediţia din acest an. Această conferință a avut loc în Texas, Statele Unite, în perioada 25-28 mai și le-a oferit tinerilor prilejul de a se bucura de numeroase oportunități.

Competiția National Space Society Settlement Contest se desfășoară încă din anul 1994. Acesta are ca scop principal proiectarea în spațiul cosmic a unui trai durabil. În 2023 competiția a adunat nu mai puțin de 26.725 de elevi, care au realizat 4.567 de lucrări. Candidații au avut misiunea de a proiecta locuințe permanente în spațiu, care să coexiste într-un sistem social și economic imaginat, dar în același timp, aplicabil. Ei au fost nevoiți să ia în calcul mai mulți factori care influențează conviețuirea, precum: materiile prime, producția energiei, aprovizionarea cu alimente, sau protejareaîmpotriva radiațiilor. În urma acestui proiect au fost premiate 137 de echipe din întreaga lume, dintre care 31 fiind din România.

#ImpreunaSpreKilometrulBine #KilometrulBine

Alte articole

adopta-un-copac-kilometrul-bine adopta-un-copac-kilometrul-bine
Adoptă un copac, un proiect pentru oameni și natură
fundatia-group-renault-romania-crucea-rosie fundatia-group-renault-romania-crucea-rosie
Dacia și Fundația Groupe Renault România, distincție din partea Crucii Roșii Române
convoi-ucraina-dacia-km-bine convoi-ucraina-dacia-km-bine
Un convoi pentru Ucraina