Kilometrul Bine
decembrie-2023-kilometrul-bine luna-decembrie-2023-kilometrul-bine

Luna decembrie 2023 a stat sub semnul #ZileCuMagie!

Ştim că generozitatea este magică şi mai ştim că faptele, gesturile şi gândurile bune îşi fac mereu loc în programul colegilor noştri, chiar într-o lună aşa de aglomerată precum decembrie.

Pe 3 decembrie, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, ne-am aliniat şi noi susţinerii acestei cauze şi am luminat sediul Dacia Business Center din Bucureşti în culoarea mov. Este pentru al doilea an consecutiv când am ales să ne alăturăm inițiativei #PurpleNightRomania2023, organizată de Romanian Diversity Chamber of Commerce. Împreună construim o societate mai incluzivă pentru cele aproape 1 milion de persoane cu dizabilități din țara noastră.

De Moș Nicolae am dat startul unui Târg de Crăciun la care am invitat asociaţii şi ONG-uri să expună şi să vândă produse de sărbători, iar prin fondurile colectate să contribuie la proiectele şi programele lor curente de incluziune socială. Asociația „Ana și Copiii”, Ateliere Fără Frontiere, Crucea Roșie Română, Be a Butterfly, Zizzou, Fundaţia Sfântul Dimitrie, Mesteshukar ButiQ - MBQ, Asociaţia Valentina România au fost organizaţiile care s-au alăturat Târgului nostru. Fondurile colectate prin donaţiile făcute de colegii noştri în schimbul achiziționării unor produse au contribuit la cauze diverse, de la proiecte de educaţie şi îngrijire pentru copiii defavorizați din Ferentari, la lupta împotriva violenței domestice, de la sprijinirea tinerilor cu Sindrom Down la asistența oferită persoanelor vulnerabile în situații de dezastre și de criză.

 

 

 

Am continuat la Dacia Business Center cu cea de-a doua campanie de donare de sânge din 2023. Colegii noştri care s-au înscris şi au donat au contribuit la salvarea a 500 de vieți.

Am încheiat evenimentele magice cu o discuţie despre Diversitate și Incluziune alături de invitaţii noştri: Laura Grunberg, Prof. dr. la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Florina Presada, Directoare Executiva a Asociației Accept, Cosmin Jurcan, General manager al Business DisAbility, și Gelu Duminica, profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București și Director Executiv al Agenției de Dezvoltare Comunitară „Împreună”. Discursurile lor, cu adevărat inspiraționale, i-au ajutat pe colegii noştri prezenţi în sală să vadă lumea în și mai multe nuanţe şi să înţeleagă că tocmai în diversitatea noastră se află cheia către echipe mai performante, mai creative, care se completează şi se potenţează reciproc.

Alte articole

luna-decembrie-2023-kilometrul-bine luna-decembrie-2023-kilometrul-bine
Luna decembrie 2023 a stat sub semnul #ZileCuMagie!
donatii-spital-mioveni-covid-19 donatii-spital-mioveni-covid-19
Fundația Groupe Renault România dotează Spitalul din Mioveni cu un aparat de testare COVID-19
ziua-internayionala-a-mediului ziua-internayionala-a-mediului
Sărbătorim luna mediului