Dacia ajută copiii geniali să ajungă la NASA

Compania a susținut echipe finaliste la National Space Society Space Settlement Contest 2023 să ajungă în Dallas.

Și de această dată, Dacia susține educația și performanța, dând o șansă tinerilor. Anul acesta am fost alături de 4 dintre echipele finaliste din cadrul Conferinței desfășurate în Texas, Statele Unite, echipe care au reprezentat Colegiul Național Ion Luca Caragiale din București și Liceul Teoretic Ovidius din Constanța.

Competiția National Space Society Space Settlement Contest 2023, care se desfășoară încă din 1994, are ca scop proiectarea unui trai durabil în spațiul cosmic. Anul acesta competiția a strâns 4.567 de lucrări realizate de nu mai puțin de 26.725 de elevi, din 19 țări diferite, provocând candidații să proiecteze locuințe permanente în spațiu, care să coexiste într-un sistem economic și social imaginat, dar totodată, aplicabil. Micii ingineri au fost nevoiți să ia în considerare anumiți factori care fac traiul posibil: materiile prime, producția și stocarea energiei, aprovizionarea cu alimente și agricultură, protecția împotriva radiațiilor, gravitația artificială, ciclurile zi-noapte etc. Elaborarea proiectului a adus cu sine premierea a 137 de echipe din întreaga lume, 31 dintre acestea fiind din România.

Bineînțeles, câștigătorii au avut parte de un premiu pe măsură - participarea la International Space Development Conference, eveniment care s-a desfășurat în perioada 25-28 mai, în Texas, Statele Unite. Conferința le-a oferit tinerilor prilejul de a întâlni personalități NASA și specialiști în domeniu, care au dezbătut subiecte de explorare și dezvoltare a vieții în spațiu.

Această conferință, unde elevii și-au prezentat lucrările câștigătoare, deschide drumuri și oferă oportunități pasionaților de spațiu și știință, care doresc să proiecteze viitorul omenirii.

Dacia, prin Kilometrulbine.ro, platforma de sustenabilitate a companiei, va continua să sprijine incluziunea și performanța, asumându-și un rol de susținător al faptelor bune.