Bursele de educație „Constantin Stroe”. Cum a decurs ediția din anul școlar 2021-2022?

Bursele de educație „Constantin Stroe” reprezintă un program educațional lansat în anul 2021 de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia și poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România și a influențat pozitiv evoluția mărcii și a uzinelor Dacia.

Proiectul a luat naştere din dorința de a sprijini elevii și studenții performanți să-și continue parcursul educațional şi să rămână cel puțin la același nivel din punct de vedere al rezultatelor. Bursele de educație „Constantin Stroe” au fost oferite lunar, pe tot parcursul anului școlar 2021-2022. Acest lucru a fost posibil datorită celor solidari cu cauza, care au redirecţionat până la 3,5% din impozitul pe profit pentru susţinerea proiectului, la care s-a adăugat contribuția din partea Dacia.

Pentru a înțelege mai bine impactul pe care bursele le-au avut asupra dezvoltării celor 11 beneficiari, i-am rugat să ne povestească, pe scurt, cum i-a ajutat bursa în anul şcolar trecut. 

Legat de bursă, pot să spun că a fost un mare ajutor, am avut mult mai multă nevoie de ea decât aș fi crezut. Bursa mi-a oferit un sprijin, o siguranță de care chiar aveam nevoie. Mi-a permis să mă concentrez mai mult pe partea academică, fără să mai fie nevoie să mă angajez.” – Ioan, student în cadrul Universității Politehnice București.

Beneficiarii Burselor de educație „Constantin Stroe” din anul școlar 2021-2022 sunt elevi și studenți performanți, dornici să devină din ce în ce mai buni în antreprenoriat sau domenii precum matematică, programare, robotică sau fizică.

„Bursa m-a ajutat să dezvolt un proiect la care visam de mult timp. Este vorba despre un start-up pe care l-am început anul acesta. Realizez un robot de zugrăvit autonom. Am comandat un calculator performant pentru a rula partea de simulări ... curând voi comanda și piesele electrice pentru primul prototip.” – Gabriela, studentă în cadrul Facultății de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției

Media notelor beneficiarilor bursei, pentru anul școlar 2021-2022, a fost de 9,82. 

În urma participării la competiția Regeneron ISEF 2022, cea mai mare și mai importantă competiție științifică din lume, pentru elevii de liceu, lucrarea mea -“Performance of machine learning algorithms for predicting air pollution parameters” a obținut 4th place Grand Award. Am primit și premiul Dean's List WINNER la Campionatul Internațional de Robotică din HOUSTON. Este pentru a doua oară în istoria FIRST când acest premiu este acordat unui student internațional și pentru prima dată când premiul revine unui student din Europa” – Brianna, elevă în cadrul Complexului Educațional Laude-Reut București.

„Banii primiți din bursa privată au fost utilizați pentru meditații lunare la limba română și la matematică, pentru pachetul școlar zilnic și pentru rechizite. De asemenea, bursa l-a ajutat pe Andrei pe întregul parcurs educațional, media generală crescând cu peste 2 puncte” tutorele lui Andrei, beneficiar al bursei sociale.

Bursele de educație „Constantin Stroe” au avut un impact semnificativ în sprijinirea educației elevilor și a studenților. I-au ajutat să se concentreze pe obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură, să realizeze și să participe la proiecte de dezvoltare personală și profesională.

Programul bursele de educație „Constantin Stroe” continuă și în anul școlar 2022-2023.