Pasiunea colegilor noștri de la Direcția Cumpărări, de a face fapte bune, nu a trecut neobservată nici de această dată. De-a lungul timpului s-au implicat și au susținut cauze umanitare, participând individual și dând viață unui proiect pe care ei l-au numit „Aripi pentru viitor". Au avut în grijă mai multe familii pe care le-au susținut financiar, le-au îndrumat spre educație și au fost atenți să le ofere un trai mai bun.
Echipa de voluntari este formată din colegi de la Mioveni și București. Monica, Diana, Marian, Paul, Iuliana, Adina, Alex și Petruța comunică permanent, asigură suport emoțional familiilor și organizează evenimente în vederea strângerii de fonduri, atât de necesare pentru astfel de acțiuni.
Familiile pe care le avem acum în grijă sunt formate din copii care au nevoie de orientare în carieră, de aceea ne-am gândit că putem „pune o cărămidă” la temelia viitorului lor. Acțiunile noastre evoluează treptat, de la a pune pâine pe masă, la sprijin pentru viitor, la a da aripi și a învăța niște tineri să țintească și „să zboare sus”. Acest lucru este posibil prin încrederea și susținerea noastră, chiar dacă sprijinul pe care ei îl primesc acasă este foarte redus. Împreună, toți colegii implicați în proiect dau ARIPI copiilor PENTRU un VIITOR mai bun.
În prezent, avem în grijă trei familii, una din București și două din Mioveni.
Viața familiei S, s-a schimbat foarte mult în bine, la finalul anului trecut. Biserica le-a construit o casă nouă, iar prin implicarea colegului nostru Marian Nucșoreanu ei primesc zilnic masă caldă de la cantina socială din Mioveni. De asemenea, primesc lunar lemne pentru gătit, copiii sunt sprijiniți să participe la cursuri opționale și after-school. Comunitatea locală este alături de ei și o școală din Pitești s-a mobilizat să le ofere materialele didactice necesare.
Văzând evoluția lucrurilor și având în minte propunerile colegilor noștri din ultimul sondaj, care ne sugerau să luăm în grijă și copii de nota 10 aflați în situații dificile, am acționat. Astfel, am „întins antene” către un liceu din Mioveni și am aflat despre două cazuri unde ajutorul nostru ar fi putut face diferenţa:
M și L sunt două surori în clasa a X-a şi a XI-a, cuminți și cu rezultate deosebite la școală. Locuiesc într-un sat din proximitate și fac zilnic naveta aproximativ 50 km, ca să vină la școală, în Mioveni.
N este în clasa a XII-a, la același liceu. Tânăra are rezultate deosebite la școală, este un copil modest, cuminte, voluntar și dornic să împartă din puținul pe care îl are.
Este un proverb care spune „Copii mici, probleme mici. Copii mari, probleme mari!” Evident că în fiecare caz în care ne-am implicat au existat încercări, nu neapărat probleme, dar membrii echipei noastre, printr-o comunicare permanentă, au reușit să găsească de fiecare dată cele mai bune soluții.
Mare parte din ajutorul financiar pe care îl oferim copiilor îl primim datorita organizării unor evenimente interne caritabile: licitații și festivaluri, unde toți banii strânși sunt donați acestor familii.
Pe familia N din București, despre care am vorbit într-un interviu anterior, aici, continuăm să o ajutam,sigurarându-le lunar un minim necesar de alimente, produse de igienă, dar și a unui mic ajutor financiar pentru plata facturilor la utilități.
Fetelor de la Liceul din Mioveni, pe lângă ajutorul financiar pentru plata meditațiilor, sau necesarul de alimente și produse de igienă, echipa de voluntari le asigură constant suport emoțional. Fiind la „cumpăna” dintre copilărie și maturitate au nevoie de îndrumare, echilibru și sfaturi.
Cea mai frumoasă amintire pe care o avem în suflet s-a petrecut recent și am primit-o din partea N, tânăra pe care o avem în grijă. Ne-a dăruit un frumos tablou pictat de ea, iar mesajul este mai mult decât motivant: „Vă mulțumesc pentru că mă învățați ce înseamnă ajutorul, pacea și bucuria pe care oamenii le oferă cu tot sufletul!”
Pentru o acțiune de suflet, pui suflet! Motivația pentru noi înseamnă fiecare zâmbet al copiilor de care avem grijă, fiecare problemă rezolvată pentru ei. În plus, datorită acțiunilor pe care le facem împreună, în echipă, ne descoperim între noi dincolo de activitatea profesională. Descoperim că pentru a putea avea grijă de sufletele fragile ale copiilor, pentru a le putea da încredere în viață, curaj și aripi pentru un viitor mai bun, noi trebuie să fim puternici și uniți!