Activitatea noastră de voluntariat poate face diferența între o lacrimă şi un zâmbet

Am stat de vorbă cu colegii noștri de la Direcția Cumpărări cu 3 ani în urmă, când am aflat despre pasiunea lor pentru voluntariat şi fapte bune, în toate formele posibile și tot atunci am aflat despre proiectul lor „Adoptă o familie şi despre cum au reuşit să schimbe în bine viaţa a două familii oferindu-le „speranța unui trai decent” (interviul aici).

Astăzi, când am reluat discuţia cu ei de unde am lăsat-o cu trei ani în urmă, aflăm că nu s-au oprit la un proiect punctual și că s-au implicat în activitatea de zi cu zi a familiilor pe care le-au „adoptat”.

 

  1. Cum mai sunt familiile Stancu și Nicuță? Mai țineți legătura cu ei?

Desigur. Povestea noastră de viață alături de cele două familii continuă. Ei sunt « membrii ai marii  familii ai Departamentului de Cumpărări Renault Group România». Avem un grup în care menținem legătura dintre ei și colegii noștri. Ne scriem deseori și încercăm să găsim soluții pentru problemele pe care le au. Suntem permanent alături de ei.

 

  1. În ce constă implicarea voastră în ajutorarea lor?

Pe lângă alimentele și obiectele de necesitate pe care le cumpărăm lunar sau ori de câte ori au nevoie, le plătim facturile la utilități sau tratamentele medicale. În plus, îi programăm și însoțim la controale medicale periodice și urmărim evoluția celor mici la școală.

 

  1. De unde aveți fonduri pentru susținerea activității?

Organizăm licitații între noi, cu bunurile noastre, iar cu banii colectați asigurăm celor două familii necesarul lunar sau orice alte nevoi mai apar pe parcurs.

 

  1. Ce v-a determinat în luarea unei decizii cu privire la implicarea continuă în ajutorarea lor? Cum de nu v-ați oprit la un ajutor punctual, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de activități de grup?

Factorul emoțional este motivaţia noastră, satisfacția sufletească atunci când realizăm că datorită implicării noastre familia poate duce un trai decent, iar copii evoluează și au rezultate bune la școală. Asta nouă ne este suficient.  

 

  1. Există avantaje în activitatea de voluntariat?

Dincolo de activitatea profesională și viața noastră cotidiană, acțiunile noastre de voluntariat ne aduc bucurie în suflet. Ne hrănește emoțional faptul că susținem aceşti copii pe care destinul nu i-a favorizat întotdeauna. Activitatea noastră de voluntariat face diferența între o lacrimă şi un zâmbet pe fața lor.

 

Un articol realizat de Otilia Ropotică, CSR Manager Renault Group România